Logo Dierenkliniek Sas van Gent - Zeeuws Vlaanderen - Zeeland
 
 
 
 

DIERENVERZEKERING

Waarom verzekeren?

Het hebben van een huisdier kan plotseling een kostbare zaak worden als uw huisdier ernstig ziek wordt, of een grote operatie moet ondergaan. In dat geval is het heel prettig als de kosten voor een groot deel vergoed worden door een verzekering. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om castratie, sterilisatie en enten van uw dieren ook te verzekeren.

 

Informatief filmpje over dierenverzekering

Hoe kies ik een verzekering?

Er zijn veel verzekeraars die dierenverzekeringen aanbieden, maar onderling zijn er grote verschillen. Zo kan er bijvoorbeeld veelbelovend in de omschrijving staan dat aandoeningen aan de tong en lippen worden vergoed, terwijl daar nauwelijks problemen te verwachten zijn. Aandoeningen aan de tanden en tandvlees echter, die heel veel voorkomen, worden dan niet vergoed! Lees de lijst met ziektes die vergoed worden dus altijd goed door.

Let u bij het afsluiten van een verzekering ook goed op de kleine lettertjes; sommige verzekeraars hanteren aparte tarieven voor probleemrassen zoals de Engelse en Franse bulldog, de Sharpei en Berner sennen, of nemen deze rassen zelfs helemaal niet aan. Ook geldt voor de meeste verzekeraars dat, hoe ouder het dier is bij inschrijving, hoe groter de kans op problemen dus hoe hoger de premie.

Verzekeringen waar wij, en onze klanten goede ervaringen mee hebben, zijn Proteq en Petplan. 

Meer informatie over Proteq

Meer informatie over Petplan