Logo Dierenkliniek Sas van Gent - Zeeuws Vlaanderen - Zeeland
 
 
 
 

Historie

Oprichting praktijk

De praktijk is in 1990 gestart door Eugene David, die als jonge dierenarts zijn praktijk destijds op de Westdam in Sas van Gent begon. Na een aantal jaar was de praktijk te groot geworden voor het gebouw, en heeft hij een nieuw bedrijfspand gebouwd in het centrum van Sas van Gent. Naast de katholieke kerk verrees in 1995 een mooie, nieuwe dierenartsen praktijk in de Zusterstraat.

Er was teveel werk om nog alleen aan te kunnen, dus kwamen er dierenartsen in loondienst en assistentes de zaak versterken. In 2002 werd Marieke Smallegange aangenomen, die in 2009 de zaak overnam van dierenarts David. In 2010 is Marjolein Delahaye in dienst genomen om samen een goed team te vormen.

In de beginjaren waren er nog veel boeren in de regio, en maakten koeien een belangrijk deel uit van de patienten. Maar de balans is in de loop van de jaren steeds meer verschoven naar gezelschapsdieren, omdat veel boeren hun bedrijf stopzetten. Nu vormen de huisdieren het overgrote deel van onze patienten. De laatste 10 jaar is er een toename van het aantal mensen dat een paard heeft, dus neemt het paard bij ons in de praktijk ook een steeds belangrijker plek in. U kunt niet alleen voor de standaard behandelingen en problemen van het paard bij ons terecht, maar ook voor specialistische gebitsbehandelingen.